Sosyal Medya

Güncel

Yırca’da zeytin ağaçları için direnen köylüleri döven güvenlikçilere 10 yıl ceza

Yırca'da 6 bin 666 zeytin ağacı iş makineleriyle bir gecede sökülmüştü.



Manisa’nın Soma Ä°lçesi’ne baÄŸlı Yırca Mahallesi’nde, termik santral yapılması amacıyla 6 bin 666 zeytin aÄŸacının söküldüğü gece kendilerine direnen 4 kiÅŸiyi tartaklayıp, bir yerde zorla tutukları iddiasıyla 4 özel güvenlik görevlisi hakkında dava açıldı. Özel güvenlikçilerin, ’hürriyeti yoksun kılma ve basit yaralama" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları öğrenildi.

DHA'dan Taylan Yıldırım'ın haberine göre, Yırca’da termik santral yapmak isteyen Kolin Grubu, 7 Kasım 2014 tarihinde, Bakanlar Kurulu’nun acele kamulaÅŸtırma kararından sonra bölgeye özel güvenlik ekipleriyle iÅŸ makinalarını gönderdi. Özel güvenlik görevlileri kendilerine direnen köylüleri tartaklayıp engelledi. Ä°ÅŸ makinaları da 6 bin 666 zeytin aÄŸacını köklerinden çıkardı. Köylülerin direniÅŸinin sürdüğü sırada Danıştay, Bakanlar Kurulu’nun kararını esastan iptal etti. Karar Yırca Köylüleri sevince boÄŸdu.

Termik santral olmadı ama cezasız kalmadı

Zeytinlerini söküldüğü sırada yaÅŸanan arbede sonrasında köylülerden bazıları yaralandı, bazıları da zorla bir yerde tutuldu. Bu geliÅŸmeler sonrasında köylülerin ÅŸikayeti üzerine harekete geçen savcılık Mehmet Öksüz, Kamile Çiftçi, UlaÅŸ Yavuz ve Kerem Özkılıç’ı, tartaklayıp zorla bir yerde tutukları gerekçesiyle özel güvenlik görevlileri Hüseyin Sinan K., Engin E., Barış A., Ali B. hakkında iddianame hazırladı.

Zeytin ağaçlarının kesilmesine engel olmak isteyen köylüler ve protestoculara biber gazı ile müdahale edilmişti. Bazı vatandaşlar ise kelepçelenmişti.

Soma 2’nci Asliye Ceza mahkemesinin iddianameye kabul etmesinin ardından 4 özel güvenlik görevlisi, ’hürriyeti yoksun kılma ve basit yaralama’ suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya baÅŸladı. Mahkeme olayların olduÄŸu arazide bugün de keÅŸif yapılmasına karar verdi. KeÅŸifte tarafların bir araya gelip olayı anlatacakları açıklandı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.